Friday, 14 September 2012

Jangan terlalu mudah percayakan kawan

Hye Assalammuakum..

Entry kali ni memang hangin sikit..bukan sikit,banyak kot..huhh!!
Hari selasa lepas tepat jam 6 petang di ioi Mall puchong,Blackberry Torch aku kena curi -..-
kena curi dengan siapa?? Of couse kawan t**i anjing aku sendiri yang curi (marah lagi ni)


Yang lagi tak boleh blah nye,abang dengan kakak dia pun turut bersekongkol curi BB aku..ada ke patut adik-beradik penjenayah -_- tak patut tak patut

Cerita dia macam ni..mula2 si Z tu call ajak lepak..lyla malas la nak kua time tu,so lyla cakap la lyla kat puchong..memang kt puchong pun time tu..ingatkan bila cakap kat puchong dia tak sanggup nak datang..tak lama pastu dia msg dia kata dah sampai puchong da dengan kakak ngan abang dia..nak tak nak terpaksa la keluar juga walaupun hati time tu nak tak nak keluar..sebab naluri hati dah boleh agak sesuatu akan berlaku..lyla pun dah boleh bau yang si Z ni mesti nak pinjam duit,sebab dah masak sangat dengan dia kalau dah sanggup datang dari jauh..tak mungkin laa setakat lepak2 je kot..sebelum ni tak pernah2 ajak lepak ke apa..

kitorang lepak kat ioi mall je..abang ngan kakak dia nak beli barang sikit katanya kat tempat lain,lyla dengan Z ni pergi kat foodcourt jusco situ..tak sampai setengah jam,abang dia call..dia pinjam la credit lyla jap,katanya nak g jumpa abang dia kejap..lyla pun bagi la,tak kan nak kedekut pulak kan..dia bawak la bb lyla tu sekali pergi uumpa abang dia,kata dia sekejap je..so dia suruh la lyla tnggu kat situ je..kejap lagi dia datang balik..lyla tunggu situ sejam lebih kot dia tak datang2 juga..last lyla dah rasa lain macam..berpusing2 lyla cari public phone kat situ tak jumpa2 pun..simbol public phone ada,tapi public phone tak ada...lyla jumpa satu je public kat situ,tu pun rosak tak boleh guna..hampehh mall kemain besar,public phone pun tak boleh pakai.

cari punya cari tak jumpa2 juga,last lyla terjumpa mamat ni kat depan toilet..lyla mintak tolong dia pinjam phone kejap(sebab terdesak) lyla try call nombor lyla berkali2 tapi tak dapat2,ya Allah menitis terus airmata ni sebak bila dapat tahu lyla dah lama kena tinggal sorang2 kat mall tu..lagi2 dengan kawan sendiri yg lyla percaya sangat..yelah,dulu susah senang sama2..tak sangka dia sanggup buat kawan dia sendiri camni.

Lyla ingat satu nombor je masa tu..nombor bf lyla (tipu la kalau tak ingat nombor bf) lyla call dia,sambil menangis teresak-esak..then suruh dia call kakak untuk jemput lyla kat situ..nasib baik budak yang tolong pinjamkan phone tu dia faham..dia bagi je lyla call siapa2..

sampai je rumah terus buka facebook tanya kawan2,siapa2 yang ada nombor phone si Z tu..lyla try call nombor dia tak dapat juga..hati panas gila time tu,nak je face to face dengan dia pastu kasi tampar banyak2 grrrrr geram..lyla mintak tolong adik biras dia pulak,nasib baik dia tolong bagi nombor phone kakak dia..lyla terus call..bila dengar nama lyla je terus cakap salah nombor..what the f*** -_____-

tak lama pastu abang dia msg suruh call back..lyla call,dia merayu2 mintak maaf sebab terdesak sangat nak pakai duit..dia merayu supaya jangan buat apa2 tindakan kat dorang..perghhh 1st time aku tengok pencuri merayu lepas mencuri..kalau terdesak sangat pun,jangan la sampai mencuri..lagi2 mencuri barang kawan sendiri..kau dah tahu terdesak nak pakai duit,siapa suruh kau tak kerja..bila kerja kau malas,kerja kau makan gaji buta je..pastu mencuri..pergi neraka lah kau!! kau mintak aku kesian kat kau,tapi kau tak kesian pulak kat aku?? kau tinggal aku sorang2 kat mall..kalau apa2 jadi kat aku,kau nak bertanggungjawab??

Dia ni lah lelaki paling dayus yang pernah aku kenal..patut la sampai sekarang kau tak ada awek..dah la muka macam pecah rumah,perangai pun macam setan..(sorry terlebih pulak) aku menyesal gila kenal kau ohh..

So pengajarannya jangan terlalu percaya dengan kawan-kawan anda,walaupun anda pernah kongsi suka duka bersama..kerana mereka bagai musuh dalam selimut..musuh yang paling merbahaya..kecuali mereka yang anda sudah gelar sahabat,haa yang tu takpa..

Sampai sekarang ni lyla fobia,semua barang berharga sembunyi dalam bilik..bila orang tanya je pasal BB lyla cepat melenting,naik angin tiba2..sebab marah sangat..perasaan marah lagi tinggi darpada sedih..lagi teruk,bukan lyla sorang je yang kena..phone dengan Tab kawan sama kerja kitorang dulu pun sama juga kena curi dengan dia,pastu kena tinggal sorang2 kat subang..memang tak selamat la hidup kau lepas ni.


P/S : aku tak akan berhati lembut lagi lepas ni

No comments:

Post a Comment