Wednesday, 29 August 2012

Raya 2012 - Part 1

Hye all.. rasanya belum lambat kan nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin :D

Lyla nak kongsi sikit tentang raya tahun ni..iaitu kt hometown kita Kuching Sarawak ..
ye kita memang Sarawakian,orang Kuching .. tu pasal mata macam kucing :p Meoowww!

Suasana raya kt sana memang meriah sakan..berbeza sangat dari semenanjung nye raya..Lyla xboleh cakap kt mana lagi best,semua ada pendapat masing-masing kan..huhu ..ok Lyla mulakan coretan ni dari awal dulu k :)

Tiket flight jam 3.30ptg 18 ogos 2012.. sepatut kena tiba kt LCCT 2 jam sebelum untuk pendaftaran masuk,tapi Lyla sampai sana jam 2 ptg..nyaris lagi xboleh daftar masuk .. yelah,sebelum tu sempat lagi shopping kt Masjid Jamek..hohoho..padan ngn muka aku
Sampai sana ingatkan balik sorang2,rupa2 nya abg ipar kita pun sama flight ngn kita..cuma x sama tempat duduk je..haihh masa tu hati punya la excited nak sampai cepat kt kuching..tapi si boyfie kita ni sedih memanjang je takut kita xbalik KL lagi..hahaha ngok nye b

  ni la kawan Lyla yg baik hati tolong jemput lyla kt Kuching Lyla panggil dia Apiq je..Thanx Apiq :D

Dia ni la,Lyla sampai sana je dia kata Lyla buat surgery..sebab muka dah lain katanya..choii hahaha, ingat Lyla ni artis kowean ke :p
Tapi paling Lyla suka kawan2 semua cakap Lyla makin kurus..yeayy! yeayy! x sia- sia aku puasa sebulan..lalalala

cerita pasal raya lak,semua orang tahu kat sarawak popular dengan kek lapis dia..tiap-tiap tahun Lyla  memang akan buat kek lapis sendiri,tapi tahun ni malas sikit nak buat..main tunjuk2 je dah cukup..hoho..dan lagi 1 kalau korang nak tahu,orang sarawak kalau raya hidang air gas a.k.a soft drink..haaa kalau korang bukan jenis minum air gas,cakap je kt dorang..nanti dorang hidangkan air sirap..kalau kt semenanjung,memang dah kenal label pemalas..hohoho

kalau hari raya,lelaki kat semenanjung hari raya pertama je pakai baju melayu kan..tapi lelaki kt sarawak lain,selagi masih raya,selagi tu la dorang pakai baju melayu + songkok..tu baru dinamakan raya sakan..handsome apa lelaki pakai baju melayu + songkok..bukan apa,kat sarawak kan ada banyak agama lain2..so siapa yang x pakai baju melayu time raya,memang kena cop sambut krismas..hahaha sanggup kena bahan camtu??

Malam raya,lyla paling suka kt perumahan rumah lyla..sebabnya orang kat sana mesti bakar duit a.k.a main mercun dan bunga api tanpa henti lebih dr 30 minit..sampai sakit la leher korang asyik mendongak ke atas je..betul x tipu..silap hari bulan boleh patah tengkuk..hahaha

Kat kuching automatik je Lyla jadi minah rempit..hahahaha sebab kat sana banyak orang pakai motosikal je..konvoi pakai moto lagi best what daripada pakai kereta..teringat pulak dengan zaman sekolah dulu..huhu..g pun kitowang beraya x pakai helmet pun..polis nampak pun dia tengok sebelah mata je..haha mampu x??

Kalau siang hari cuaca kat sana memang panas,maklum la dekat dengan laut..tapi kenapa orang sarawak banyak putih2 kalau kat sana panas?? haaa nak tahu?? sebab kalau siang hari,1 manusia pun korang ssh nk nmpak keluar berjalan..semua duduk kt rumah je..malam baru keluar..ada pun keluar siang,xramai pun..hahaha aneh kan

Kat sarawak Lyla beraya ngn sorang minah rempit ngn sorang mat rempit,iaitu kawan zaman sekolah lyla..hehehe kalau jumpa dorang ni memang xboleh duduk diam,asyik memekak je..rindu korang laa

si cantik ni la minah rempit Lyla..hehe.nama dia Siti sulyamah..
panggil je dia ctkus :)) <3 u ct
 
si handsome ni pulak mat rempit Lyla..nama baku dia Rosli.
nama top dia Owly,Lyla panggil dia kerak je..lalalala
 
Actually ada banyak lagi bestie lyla,cuma xsempat nak begambar dengan dorang..Miedah & Fazie,sory deng..kmk syg ktk juak emmwahh!! raya tahun ni dengan dorang memang best,sampai sekarang Lyla masih rindukan dorang..betul la apa orang cakap,sebanyak mana pun kawan..kawan zaman sekolah juga yg paling best,yang paling menerima kita seadanya..love u sahabat :)
 
Sehari sebelum nak balik KL balik,hati time tu rasa nak nangis je..berat gila hati nak tinggalkan kuching..huhu..pagi tu sempat la beli kek lapis sarawak dan baju2 untuk buah tangan orang KL..
Hanya si kerak je yang baik hati sangat temankan Lyla hari tu,walaupun dah 1 malam dia x tidur..pastu dia juga yg tolong temankan hantar lyla ke Airport kuching..kesian dia sampai tetidur..btw thanks banyak2 kerak..huhu
 
Masa nak balik tu,takde sape pun yg dapat hantar..cari punya cari dapat juga..kalau takde dorang ni,xbalik KL la aku..sedih pulak org tercinta tu nanti..hoho..dah tu duit time tu ada RM10 je..hmm nasib baik baki RM20 dalam bank dapat ambil..hohoho gila la dugaan.
 
 
  haaa ya sebelah kiri tu Arif,sebelah kanan ni pulak Syuk..dorang ni la yang baik hati tolong hantarkan Lyla ke Airport...Chopp! Chopp! Asal mata sepet macam cina tapi nama melayu?? haaa jangan hairan ye,ni la muka sarawakian..kalau datang KL ni,memang kena cakap cina...hahaha
Thanks Arif & Thanks Syuk :)

Kali ni pun lambat 1 jam nak daftar masuk..ingatkan dah kena tinggal dengan kapal terbang..tengok xde orang beratur g dah..rupa2 nya orang x beratur g pun sebab flight delay..pfffttt
sampai KL jam 5.30 ptg,kesian boyfriend sy ni..sejam lebih dia tunggu sampai tetidur2 dia kt situ..huhu..ingatkan nak balik rumah kat KL dulu hantar barang baru berangkat pergi seremban rumah si boyfie..nak raya kat rumah dia pulak..tapi baru masuk lebuhraya KL dah sesat acano?? berapa banyak kali U-turn daaa..last2 x jadi balik rumah,balik seremban je terus..

Si boyfie kata muka lyla dah gelap,perut pun dah makin buncit..woOooo ayat yang buat aku rasa nak menjerit..nasib baik dia pandai ambil hati hati balik,dia kata kita makin comel..alalalalala

Ok laa,sampai sini je..kita sambung Part 2 pulak..hehehe hebat kau jahh siap ada part 1 2 bagai :p
#sukati aku la,Blog aku lalalala KIDDING :D

No comments:

Post a Comment