Tuesday, 17 July 2012

puasa belum,semangat raya lebih-lebih

selamat pagi semua

mesti semua dah tahu kan tinggal berapa hari lagi nak puasa..
tapi kebanyakan orang lebih banyak menyebut pasal raya..ingat tau,hari raya untuk orang puasa je..
orang tak puasa tak layak sambut hari raya (bapak saya yg cakap) kehkehkeh -_-'

tapi lyla tak macam tu ok,lyla rajin puasa
sambil puasa sambil diet..kan diet di bulan puasa diet yang sihat,dapat pahala pulak tu..haaa
tapi niat kena betul,puasa kerana Allah :))
untuk adik2 yg selalu ingat duit raya tu..INGAT tak puasa penuh tak dapat DUIT RAYA
paham ye murid-murid :p

haa..cakap pasal raya ni kan,korang dah beli baju kurung?? tempah jahit??
mesti kebanyakan sudah kan,macam lyla ni ha..baru je hantar kain kt tukang jahit minggu lepas..ngee
entah sempat siap ke tak,eden tak tau............

lyla ni dari dulu memang minat kain cotton,yelah sedap dipakai..sejuk pulak tu
sekarang kan famous dengan English Cotton,wwwuuuuu cair aku nengok nya..sumpah cantik ++ comel *.*
ni ha dia english cotton..series cantik
tapi kan,hari tu pergi la kt pekan masjid jamek dengan kakak & abang..lyla mintak teman beli kain ni
sampai2 kat kedai tu je,akak terus sound "eeee apa ni kain macam orang tua,apa punya test lah kau ni" 
abg pun gelak2 sambil cakap "asal kain yang kau beli ni makan kain sarung bantal "   
 =___="  yang ni lagi kejam ayat dia,sabar jelahh..orang duduk kampung mana tahu..KAHKAHKAH
#lagi kejam ayat aku :p

lyla pun dengan selamber je jawab "korang apa tahu,tunggu lah dah siap nanti..jangan nak pinjam baju aku" (abg pun pakai baju kurung ke :p)

apa-apa pun lyla tetap beli jugak baju tu sebab memang dah minat..,lyla hiraukan segala kata cacian yg diberikan membuat diriku rasa kosong kosong kosong..lalalalalala

keesokannya lyla hantar la kt member kakak yg lagi sorang (jangan salah faham ye,kita ada 2 kakak)
haaa..yg ni lyla suka,tukang jahit tu cakap kain lyla cantik..lalalalala sukenya sukenyaaa *.*
tukang jahit kita bukan perempuan tau,dia lelaki..hebat kan..apa-apa pun kita tunggu baju tu siap nanti :DD

wahai kakak & abangku jangan jelous kalau baju kita cantik :p

okay,mata kita dah berat bagai ada Tarzan tergantung kat bulu mata ni haa..berat juga Tarzan ni kan..ekekeke..ok selamat malam dan selamat pagi dunia..Assalammualaikum

No comments:

Post a Comment