Sunday, 1 July 2012

hye all :)
lama gila x update blog..yela start keje ni,xsempat nak mengadap blog..huhu
macam2 yg lyla lalui sepanjang tempoh tu..tapi x sempat nk update kt blog,busy nye pasal..
ni pun sengaja curi masa sikit untuk update apa yg terbuku kt hati ni..dipendam memang sakit gila

Ok,
Disini,pagi ini lyla ingin luahkan apa yg lyla dah lama ingin luahkan..rasanya xlama pun kot,
saje buat2 gempak sikit..:p
27 jun lepas ialah hari anniversary lyla dgn sidia yg ke-2 tahun..tapi di hari tu jgk la kitowg tamatkan hubungan kitowang yg dah lama terjalin..kalau di ikutkan hati memang berat nak lepaskan dia..sebab sayang yg terlampau syg kt dia..tapi perasaan marah tetap mengawal emosi..apa yg tak patut berlaku,tetap juga berlaku..yg meretak kan hubungan ni adalah sebab jiwa muda yg masih ada pada diri masing2..

lyla marah bukan kerana cemburu buta..tapi lyla marah,kenapa dia macam tu..
bukan lyla xpercaya dia..tapi lyla xsangka dia macam tu..
bukan lyla xkenal dia,lyla kenal dia sangat..cuma lyla xsangka & xpercaya yg dia macam tu..
lagipun jarak antara kami memang jauh memisahkan..saya di KL,dia di Perlis..nak lepaskan org yg kita syg jauh2 memang menyiksakan..hanya Allah yg tahu betapa sedihnya bila ditinggalkan jauh2..berapa banyak airmata jatuh kerana takut jodoh xlama..berapa hari asyik termenung kerana takut hati berubah

Ya Allah, seksanya bila berjauhan..tapi Alhamdulillah setelah sekian lama berjauhan,hati tetap xberubah..cuma kadang2 dugaan satu persatu datang,banyak kali kami bergaduh kerana masalah kecil yg berpunca dr laman sesawang facebook..
sehari sebelum anniversary kami minggu lepas,lyla mulakan hari seperti biasa bangun untuk pergi kerja..
tapi hari tu pagi2 je dah kena nasib malang..
bangun pagi,bukak pintu bilik je abg dah membebel2 entah apa2..spoil gila mood pagi tu..
Masuk kerja,angin bos pulak yg xbaik..semua org kena marah termasuk lyla sekali..kena marah kerana silap buat kerja,bos xpaham pun yg kita ni masih baru kerja kt situ..time tu hati dah sebak gila,xsempat nak masuk toilet,airmata dah jatuh kt pipi.

Lepas tu lyla saje la online sekejap,macam biasa lyla hari2 memang akan stalk facebook dia..terkejut yang teramat bila ternampak some girl yg Default Picture dia setakat pakai bra post kt wall sidia..
post biasa2 ok lagi,sape xterkejut ayat yg dia post tu seolah2 org tgh bercinta.."cinta i love u" "don't leave me"
Mula2 lyla ingatkan member2 uitm dia yg saje gurau,so xnk la ambil hati sangat..lyla stalk facebook girl tu pulak,lyla tengok la sidia pun post kt wall girl tu sambil berkomen mesra seolah2 dah lama kenal..

Ok,time tu kalau ikutkan perasaan percaya lyla kt dia,lyla percaya dia x macam tu,maybe kawan2 dia sengaja kenakan dia..
Tapi dia bagi tahu dia xkenal pun girl tu,dia baru approve girl tu dr facebook..esok2 nya dia terkejut tengok wall post tu..
Yang ni la yg lyla marah sangat kt dia..tapi sampai sekarang,tak satu pun kata2 maaf yg lyla dengar dari dia..seolah2 lyla yg salah..lyla xpercaya dia..
Soalan lyla macam ni..,kalau dia tak kenal girl tu,kenapa dia approve juga girl tu jd friendlist facebook dia..kenapa dia nak juga approve girl tu,padahal dah terang2 DP dia tayang aset..yg tak boleh tahan nya,sidia boleh post kt wall girl tu lagi..

HELLO boys,girlfriend mana tak marah
Kalau korang pun kan,tiba2 lelaki dgn DP tak berbaju post kt wall gf korang..gf korang pun layan..so how do you think?? korang still senyum lagi ke depan letop tu??
Tipu la kalau ye...
Tapi orang diluar sana termasuk kawan2 dia,tetap salahkan aku kuat cemburu..come on beb
Kalau sebab cemburu je,tak kan sampai 2 tahun hubungan ni..dah lama kot bercerai berai..
Tapi aku ada pendapat sendiri yg org lain tak kan faham..oleh sebab tu lah lyla update blog ni,supaya korang tahu kenapa lyla marah dia sangat2..

Till now,lyla masih lagi menunggu kata2 maaf dari dia..tapi seolah2 menunggu kucing tumbuh tanduk,yang xkan tumbuh2..
Lyla bagi dia masa untuk sedar kesalahan dia..tapi tak..
baru je tengok profile dia "in a relationship to single"
Ok,dia x salah,lyla yg salah kot..tu pasal takde kata maaf pun dari dia..
kalau diikut kan,lyla pun boleh mulakan maaf untuk dia..tapi lyla taknak dia cop lyla ni kuat cemburu..
biar dia tahu kenapa lyla marah..bukan kerana cemburu..
Sape kata tak sayang ...
Sape kata tak rindu ..
bercampur baur perasaan ni..tapi tak sorg pun yang memahami...
Hopefully korang faham kenapa dan mengapa
Apa2 pun lyla tetap sayang dia..cuma sekarang biarlah bagi masa dan ruang untuk lyla bersendirian.

kalau jodoh panjang,insyaAllah kami bersama kembali..
tapi kalau sebaliknya,terima jelah dgn hati yg tabah dan pasrah :)

hmm..lyla nak ucap terima kasih sangat2 kepada yg menasihati dan masih lagi menyayanyi hubungan kami berdua..lyla sangat terharu rupa2 selama ni ada juga yg ambil berat tentang kami..doakan semoga masalah cepat selesai..Amin :))

#Aku sayang Kau

2 comments:

  1. relax la weh xde jodoh huhu

    ReplyDelete
  2. ni ayat bukan nak bagi semangat..bagi makin sedih ada la..sob sob

    ReplyDelete