Monday, 28 May 2012

Tukar kerja lagi dan lagi

Assalammualaikum..

Selamat petang warga blogger..
petang tadi lyla dapat panggilan daripada Hong Leong Bank untuk mula bekerja di syarikat meraka 1 jun ni..
errr actually semalam lagi dah dorang call,tapi lyla off line fon sebab masih lagi keliru nak ambil x kerja tu..            
 why??  
bukan bertuah ke dapat kerja bank,lagi2 dengan orang yg belajar setakat SPM ni,pasal komputer pun eden xtahu..
kalau bab bukak facebook,blogger  tahu la.. hohoho bukan senang kot nk dapat..
hmm tapi kita ada alasan tersendiri,
1st kita tengah mintak kerja felda juga(goverment)
2nd.bank tu ada contract,takut2 je nanti dapat masuk je kerja bank tu,lepastu tiba2 felda pun panggil masuk kerja..acano??
 Tp disebabkan banyak bertanya dengan org yang berpengalman,maka lyla pun terima juga kerja bank tu. .
.Emm mesti korang tertanya2 kan macam mana  dapat kerja bank dengan senang..mula2 cerita dia macam ni,lyla dulu bekerja sebagai beauty consultant kat Etude House pavilion..kat situ lyla jumpa macam2 customer..
tiba2 hari bertuah hari tu,2 orang customer cina masuk..lyla serve la macam biasa macam mana lyla serve customer lain,
tiba2 je salah seorang pandang tepat ke muka ni sambil tatap mata ni dengan penuh bercahaya..ekekeke tu ayat dia..
sambil tu dia tanya,licin nye muka you ni.you kerja sini sudah lama ke??..
lyla pun tersenyum sambil tunjuk product yang dipakai,sebab bagi lyla itu perkara normal yg customer akan cakap dan peluang  untuk suggest product dari butik Etude ni..
lepastu dia pun mecelah dan tiba2 je tanya kerja kat sini ok x??gaji sebulan dapat brapa??
Opss soalan macam nak kerja kt Etude House la pulak..HAHAHAHAHA
macam2 yg je dia tanya,saya jawab la dengan jujur..
last sekali dia tanya 'you nak kerja dengan i x??'
saya tanya balik,'kerja apa??' kerja dekat bank..
time tu rasa nak lompat2 je sebab lyla memang dah bagi notis berhenti kerja kat Etude House..macam xsangka rezeki datang begitu cepat..Alhamdulillah..xsangka kesabaran aku selama ni ada hikmah..ngehehehe
masa kt Etude dulu..x make up pape pun,just skin care yg tempek kt muka
...bila manager cuti,itulah lyla..memang org yang xsuka make up 24 hour everyday (Y)


apa yang  x disukai kat Etude ni,manager dia..perhhhh!!! hari2 nak maki orang walaupun x salah apa2..entah apa dia dengki sangat pun x tahu la..mentang2 la lyla sorang je orang melayu kat butik tu..kalau bab mengutuk,memang dalam bahasa dia la..kita xpaham pn -__-
puas aku bersabar dengan dia..bila betul2 xtahan,apa lagi?? resign jelah..
kalau xresign,kemain jauh lagi dia nak transfer kat serdang..
hmmm..by the way,whats goes around come back around..sebab dengar cerita HQ selalu complain dia sebab asyik main handphone je :DDD *padan muka
she is my bestfriend at Etude House..and now i miss her so much :(

hope kerja selepas ni lagi better dari yang sebelum ni :))) wish me luck..tq


Sunday, 27 May 2012

i'm a new here

hye all blogger..!! sy laila..sy baru lagi disini..dulu sy pernah buat blog. .oleh disebabkan terlalu banyak makan semut,segala email dgn password sy lupa then terus xboleh buka lagi dah -_-" ..ok,lupakan yg lalu,kita mulakan yg baru :)
it's me laila,and my nickname lyla

selamat berkenalan semua (Y)